1. Haberler
  2. Son Dakika Bursa Haberleri
  3. Mudanya
  4. Beşyol Kebap: Bursa’nın Efsane Lezzeti

Beşyol Kebap: Bursa’nın Efsane Lezzeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Beşyol bölgesinde 1990 yılında bir seyyar arabada başlayan döner yolculuğu, günümüzde ‘Efsane Bursa Kebabı’nı sunan Beşyol Kebap ile sürüyor. İnovasyonu ön planda tutarak, yıllardır ailenin aynı lezzeti ve hizmet kalitesini sürdürmesini sağlayan Melih Özgür, markanın yeni nesil yöneticisi olarak dikkat çekiyor. Şık restoranlarında hızlı ve hijyenik hizmet sunarak, bayrağı devraldığı bu kültürü daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Röportaj: Murat GÜNAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Süleyman Özgür tarafından temelleri atılan Beşyol Kebap, Bursa’da müşteri bağlılığının en iyi örneklerinden biri. Dededen toruna aktarılan kebap kültürü, bilinçli işletmecilik anlayışıyla birleşince ‘efsane’ unvanı kaçınılmaz hale geliyor. Genç neslin de beğenisini kazanmayı başaran Beşyol Kebap, Geçit, Buttim ve Nilüfer şubeleri ile hizmet veriyor.

Genç yönetici Melih Özgür ile Beşyol Kebap hakkında lezzet dolu bir görüşme gerçekleştirildi.

Melih Özgür, gençlerin bakış açısıyla ‘Efsane Bursa Kebabı’ unvanını hak etmek için neler yaptınız? Gençler neden Beşyol Kebap’ı tercih ediyor?

Biz sadece genç kuşağın değil, 7’den 70’e Bursa halkının ‘Efsane Bursa Kebabı’ unvanını hak etmenin gururunu yaşıyoruz. Misafirlerimizin ilk lokmada doğru ürünü yediğini hissetmesi, sıcak bir aile ortamı sunabilmemiz en önemli hassasiyetlerimiz arasında. Bu nedenle, yine dededen toruna devam eden misafirlerimizin sayısı oldukça fazla. Bu durum, bizim için en büyük motivasyon kaynağı.

Tarihinize yönelik kısa bir bakış atarak, Beşyol Kebap’ın hikayesini öğrenebilir miyiz? Nasıldı bu serüven?

1990 yılında kurucumuz merhum Süleyman Özgür, Beşyol’da merkezi bir noktada küçük bir el arabasıyla işe başladı. Çok kısa sürede bölgedeki esnaf ve halkın ilgisi ile birlikte, Beşyol’daki o meşhur dükkanımıza adım attık. Zamanla Bursa’da adımız duyulmaya başladı ve taleplerin artmasıyla birlikte önce ikinci, ardından üçüncü şubemizi açarak, Bursa dışında da tanınan bir marka haline geldik.

Gıda sağlığı ve güvenliği konusundaki titizliğinizi biliyoruz. Bu bağlamda, sürdürülebilir tedbirlerinizi okuyucular için açıklayabilir misiniz?

Gıda güvenliği, son dönemlerde yaşanan skandallar göz önüne alındığında, kritik bir öneme sahip. Ürün tedarikinden servisine kadar her aşamada titizlikle çalışıyoruz. Düzenli laboratuvar analizleri de yapıyoruz. Standartlarımıza uymayan hiçbir ürün imalathanemize girmiyor. Süreçlerin tümüne dikkat ederek, taze ürünleri büyük bir hassasiyetle hazırlıyor ve şubelerimize taze olarak ulaştırıyoruz. Her geçen gün, teknoloji ile birlikte üretim sistemimizi geliştirerek, misafirlerimizin QR kod ile dönerimizin köken bilgisine erişimini sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz.

Bir markayı yaşatmak ile onu ileriye taşımak arasında fark var mı? Gelecek hakkında ne öngörüyorsunuz?

Markayı yaşatmak ve yarına taşımak benzer hedefler olsa da, farklar içeriyor. Markayı yaşatmak için değerleri ve kimliğini koruyarak, müşteri sadakatini gözeten bir işletmeyi sürdürmek önemlidir. Yarına taşımak içinse yenilikçi olmak ve gelişen koşullara uyum sağlamak gerekiyor. Bu yolculukta kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.

Okuyucularımızın bilgilenmesi açısından Beşyol Kebap nerelerde bulunuyor?

Beşyol Kebap markası, Beşyol semtinde doğmuştur. 2016 yılında kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan şubemiz, o bölgedeki faaliyetlerine devam etmemiştir. Ancak, İstanbul Yolu Buttim kavşağında 2000 yılından beri, İzmir Yolu 3 Fidan Parkı karşısında 2002’den beri ve 2016’dan itibaren Mudanya Yolu Geçit şubemizle birlikte üç lokasyonda hizmet sunmaya devam ediyoruz.

Bursa’daki yoğun çalışma hayatı göz önüne alındığında, ev veya iş yerine sipariş vermek konusunda Beşyol Kebap hizmet veriyor mu? Bu durum tüketici talepleri açısından sizi nasıl etkiliyor?

Bursa Kebabı’nı tercih edenlerin yanı sıra, aperatif ürünlerimizle de Beşyol’un sadık çok sayıda müşterisi var. Bu hizmetimiz, el arabası döneminden beri devam ediyor. Pandemi ile birlikte daha fazla talep görmeye başladık ve bu anlamda sağlam bir paket servis ağı kurduk. Çeşitli online platformlarda yıllardır en yüksek puanlar alıyoruz, bu da bizim alandaki başarımızı gösteriyor.

Gerçek Bursa kebabının sırrını paylaşamayacağınız kesin ama tüketiciler için dikkat edilmesi gereken noktaları aktarabilir misiniz?

Bursa kebabının sırrı konusunda herhangi bir tereddüt taşımıyoruz, şeffafız. Günümüzde bilgiye ulaşmak her zamankinden daha kolay, bu nedenle gizem yaratmanın anlamı yok. Herkesin, imalathanemizi ve üretim süreçlerimizi görebilmesini isteriz. Bursa kebabının en önemli özelliği, meşe kömürü ile pişirilmesi ve saf et kullanılmasıdır. İçindeki baharat veya sosla terbiye edilmemesi, ürünün özünü korur. Pidenin ideal şekilde kızartılıp, etin üzerindeki tereyağı ile servis edilmesi dengeli bir tat sunar. Müşterilerimizin, güvendikleri firmaları tercih etmesi, fakat her zaman sorgulamayı da ihmal etmemeleri önemlidir.

Bursa’ya değer katan bir marka temsilcisi olarak, marka yaratmak isteyen okuyuculara hangi tavsiyelerde bulunursunuz?

Marka oluşturma sürecinde deneyimim sınırlı. Kurucu olan merhum babam, ben ise ikinci nesil olarak yalnızca emaneti devralmış durumdayım. Burada en önemli tavsiyem, sabır ve çalışkanlık. Geriye kalan ise nasip ve takdire bağlı diyorum.

Beşyol Kebap: Bursa’nın Efsane Lezzeti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks