BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, Olay Medya’yı ziyaretinde, “Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey’in öncülüğünde, 2050 Stratejik Planı çerçevesinde BESAŞ’ın yeni bir fabrikaya ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. Bu hedefle; güneş enerjisiyle çalışan, Avrupa standartlarında arıtma tesisine sahip, modern ve depreme dayanıklı bir yeşil fabrika inşa etmek için 80 dönümlük araziyi değerlendirmek istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Taha TÜTÜNCÜ
Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER
Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yönetim ekibi ve köşe yazarları ile birlikte BESAŞ Genel Müdürü Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret sırasında Demirtaş, BESAŞ’ın mali durumu, yeni ürünleri ve projeleri hakkında bilgi vererek, üretim tesisini Olay Medya ekibine gösterdi. BESAŞ’ın güçlü bir şirket olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in bize bu görevi teslim etmesi bizim için büyük bir onurdu. Göreve geldiğimizde bazı stratejik yanlışlıklar tespit ettik. Aktif satış yönüne geçerek, maliyet muhasebemize dikkat ettik. Zarar eden ürünleri belirleyerek, devraldığımız kurumu yıl sonunda kâra geçirdik” dedi.

“TEK KÂRIMIZ SAĞLIĞINIZ”
BESAŞ’ın son dönemde yakaladığı ivmeyi vurgulayan Demirtaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in belirlediği çerçevede ilerlemeye kararlıyız ve 2025 hedeflerini başarıyla tamamlamayı amaçlıyoruz. Bu yıl ekonomik açıdan güçlü bir sonuç almak istiyoruz. Şirketimizi bir emanet olarak görüyor, kamunun malı olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Nitelikli ve uygun fiyatlı ürünler sunmayı hedeflemekteyiz. Biz, yemediğimiz hiçbir ürünü vatandaşımıza satmayız. Ürün çeşitliliğimizi artırarak, halkımızın taleplerine göre yeni ürünler ekleyerek büyümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“17 İLÇEYE FABRİKA SATIŞ NOKTASI”
BESAŞ’ın yeni et satış noktalarıyla ilgili bilgiler veren Demirtaş, “Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile hayata geçirdiğimiz bu projeyle, üretici ve tüketici arasında kazan-kazan ilişkisi oluşturmayı hedefliyoruz. Şu anda 500 lira civarında olan et fiyatlarımız, piyasada 100-200 lira daha avantajlı” dedi.
Fabrika satış noktalarını artırmayı planladıklarını belirten Demirtaş, “Başkanımızın destekleriyle, fabrika satış mağazalarını açma fırsatını yakaladık. Biz geldiğimizde 3 olan mağaza sayısı, şu an 6’ya çıktı. Gemlik, Mudanya ve Orhangazi’de yeni mağazalar açtık. Başkanımızın bizden talep ettiği en önemli hedeflerden biri, fabrika satış mağazalarını artırmaktı. Bu süreçte, 17 ilçemizde halkımızla buluşturmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
“80 DÖNÜMLÜK ‘YEŞİL’ FABRİKA”
Demirtaş, mevcut fabrikanın 13.5 dönüm büyüklüğünde olduğunu belirterek, “Burası teorik olarak yeterli ama Başkanımızın büyük önem verdiği 2050 Stratejik Planı’na uyum sağlamamız gerekiyor. Bursa’nın gelecekteki ihtiyaçlarını göz önüne alırsak yeni bir fabrika şart. Sayın Başkanımıza bu konuyu ilettik. Gerekli hazırlıkların yapılacağını bildirdi. Bu bağlamda; güneş enerjisiyle çalışan, modern ve depreme dayanıklı 80 dönümlük bir yeşil fabrika hedefimiz var” dedi.
Yeni fabrikanın inşası durumunda mevcut fabrikadaki malzemeler ile ilgili süreçlerini yürüteceklerini kaydeden Demirtaş, “Şu an mevcut fabrikamızda 5 üretim hattımız var. Bu hatlardan, kentin doğu, batı ve dağ ilçelerine mini fabrikalar kurarak, Bursa’nın doğusunda ve batısında üretim kapasitesini artırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ATA TOHUMLARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Yeni ürünlerin kalitesine dikkat çeken Demirtaş, yeni çıkardıkları soğuk sandviçin yakın zamanda B Kafelerde satışa sunulacağını duyurdu.
Yeni ürünlerin beğeni topladığını dile getiren Demirtaş, “Katkı maddesi içermeyen ekmek ve besleyici peynirlerle hazırlanan soğuk sandviçimiz, çalışanların işe giderken kolayca alabileceği, ailelerin çocuklarının beslenme çantalarına güvenle koyabileceği harika bir ürün oldu” diye belirtti. Ata tohumlarına da önem verdiklerini ekleyen Demirtaş, “Şu anda tamamen organik siyez ve karakılçık ata tohumlarından ekmek üretiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş, kültürel miras niteliğindeki bu ürünleri halkımızla buluşturmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Ata tohumlarına ciddi bir önem veriyoruz. Hasat döneminde yedibaş ata tohumundan un elde edip ekmek yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, Göbeklitepe’de keşfedilen Anadolu’nun en eski tohumu olan iza buğdayı ile ekmek üretmek istiyoruz. Bu projeleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
BESAŞ, Ramazan pidesi satışına devam edecek
Ramazan ayına özel pide satışı hakkında da bilgi veren Demirtaş, “BESAŞ’ın ünlü pidesi bu Ramazan ayında da vatandaşlarla buluşacak. Tüm hazırlık ve deneme üretimlerimizi tamamladık. Ben de üretim aşamasında yer aldım. Ramazan itibarıyla 450 gram sade pideyi satışa sunmayı planlıyoruz. Fiyatlandırma konusunda dikkatli olacağız. Dayanabildiğimiz kadar fiyatları stabil tutmayı hedefliyoruz. Çünkü ekmek, vatandaşların en temel gıdasıdır. Ramazan ayında francala dışındaki ekmek çeşitlerinde fiyat artışı olabilir fakat francala ekmekte herhangi bir değişiklik düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.
Glutensiz ekmek projesi yolda
Ürün çeşitliliğinin 20’ye yükseldiğini ifade eden Demirtaş, özellikle süt ürünlerinde büyük bir çeşitliliğin olduğunu belirtti. Başkan Bozbey’in Bursa markalarına raflarda daha fazla yer ayrılması konusundaki beklentileri doğrultusunda, “Marmarabirlik Zeytin Kooperatifleri ile iş yaparak, ürün sayımızı 4’ten 18’e çıkardık. Gedelek Kooperatifi ile turşu üretimi konusunda iş birliği yapıyoruz. STK’larla ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. LÖSEV, Çölyak Derneği ve Kanserle Savaş Derneği ile yardım çalışmalarına başladık. Çölyak Derneği ile glutensiz ekmek üretimi konusunda işbirliği yapmak istiyoruz. Yakın zamanda glutensiz ekmeği pazara sunmayı arzuluyoruz” dedi.