1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Zencefil ve Bal ile Doğal Şifa Şurubu Hazırlayın!

Zencefil ve Bal ile Doğal Şifa Şurubu Hazırlayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış mevsiminin en popüler doğal şifa kaynaklarından biri olan zencefil, çeşitli sağlık sorunlarına karşı önemli bir destek sunuyor. Vatandaşların sıkça tercih ettiği doğal ürünlerin başında gelen zencefil, bal ile karıştırıldığında oldukça sevilen bir şurup haline geliyor.

“5 YAŞ SONRASI HERKESİN KULLANABİLECEĞİ ÇOK GÜZEL BİR ŞURUP”

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Şerife Akkuş, “Organik bal ile beraber taze zencefili evde pratik uygulayabileceğimiz şurup kıvamında yapabileceğimiz güzel bir tarif hazırlayacağız. Taze zencefili dilimleyip tane tane küçük dilimler haline getiriyoruz. Kavanozumuzun içerisine belli bir miktar bal koyup içerisine ekliyoruz. Özellikle boğaz enfeksiyonuna, boğaz ağrısına, geçmeyen öksürükte ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek adına evde 5 yaş sonrası herkesin kullanabileceği çok güzel bir şurup kıvamında ballı karışım. Bal ürünlerine veya zencefile alerjik reaksiyonu olan kişilerin kullanmasını tavsiye etmiyoruz. Onun dışında günlük dozajı bellidir, sabah ve akşam bir tatlı kaşığı şeklinde evden çıkmadan veya okula gitmeden önce alabilirsiniz” dedi.

Boğaz enfeksiyonuna karşı doğal destek: Zencefil ve bal karışımlı tarif... 2

“EVDE YAPABİLECEĞİMİZ PRATİK BİR ŞURUP HALİNE GELİYOR”

Karışım sonrasında bir gece bekletilen şurubun bir hafta boyunca kullanılabileceğini belirten Şerife Akkuş, “Özellikle kışın vazgeçilmezi, hepimizin gözdesi taze zencefil birçok derde deva. Zencefil, içerisindeki etken maddeyi bala bıraktığı zaman balın kıvamını da sıvılaştırıyor. Bundan kaynaklı da evde yapabileceğimiz pratik bir şurup haline geliyor. Çocukların sevebileceği balın zaten muhteşem bir tadı var. Bunun yanına ilave olarak çok az karabiber, zerdeçal veya badem, ceviz içi gibi bunları da girerek genel bağışıklık sistemini, savunma sistemini arttırmak için tatlandırabiliriz. Kavanozumuzun içerisine belli bir miktarda bal ekleyip içerisine doğramış olduğumuz taze zencefilleri ince ve küçük yapılar da bunları balımızın içerisine ekliyoruz. Küçük parça bir zencefil, bunun için ideal olur. Daha sonrasında güzelce karıştırıyoruz. Bir gece ağzı kapalı bir şekilde ters koyarak bekletiyoruz. Sabah uyandığımızda bir tatlı kaşığı içebiliriz. Zencefil etken maddesini içerisine bıraktığı için bu katı kıvam tamamen sıvı hale gelir. Bir oda sıcaklığında cam bir kavanozun içerisinde yaklaşık bir hafta taze şekilde saklayabiliriz. Bittikçe taze taze hazırlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Boğaz enfeksiyonuna karşı doğal destek: Zencefil ve bal karışımlı tarif... 3

BAZI MEYVELERİN FAYDALARI

Karışımın yanı sıra bazı meyvelerin de faydalı olabileceğine dikkat çeken Akkuş, “Özellikle taze kuşburnu organik çok iyi bir C vitaminidir. Bunun yanında limonla beraber bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek adına özellikle de karışımın yanına da ekledim. Mandalina tam potasyum kaynağı ve enerji verici olarak kullanabiliriz. Muz harika bir lezzet, bir de kırmızı alıç ve sarı alıç olmak üzere iki çeşit var. Alıç da kalbe şifadır, çok iyi bir kalp dostudur. Yine metabolizma hızlandırmada ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirme de etkili ürünlerden birkaç tanesidir” dedi.

Boğaz enfeksiyonuna karşı doğal destek: Zencefil ve bal karışımlı tarif... 4

Boğaz enfeksiyonuna karşı doğal destek: Zencefil ve bal karışımlı tarif... 5

Boğaz enfeksiyonuna karşı doğal destek: Zencefil ve bal karışımlı tarif... 6

Zencefil ve Bal ile Doğal Şifa Şurubu Hazırlayın!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks