Vatandaşlar, Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak kullanılan vitamin ve mineral deposu yabani kuşkonmazı toplamak için sabahın erken saatlerinden itibaren dağların yüksek kesimlerine yöneliyorlar.
Ağaçların gölgelerinde bulunan yabani kuşkonmazları toplayanlar, bu ürünleri semt pazarlarında satışa sunuyor. Yılın yalnızca bu dönemlerinde hasat edilen yabani kuşkonmaz, yerel halktan büyük ilgi görüyor.
Kuşkonmaz toplayıcısı Eşref Kocaer, bu ürünü bulmanın oldukça zahmetli olduğunu vurguladı.
DEMETİ 1000 TL
Kocaer, yörede bu bitkiye “dildiren” adı verildiğini aktararak, “Doğada doğal olarak yetişiyor ve tamamen organik. Biz evimizde sıkça tüketiyoruz. Büyük bir demet yabani kuşkonmaz, pazarda 1000 liraya satılıyor.” diye ekledi.
Serpil Demirci ise yabani kuşkonmazın özellikle soğan ve yumurta ile bir araya geldiğinde oldukça lezzetli olduğunu belirtti.
AA