MYNET|DIŞ HABERLER Bir kadın aşçı, “Arroz Caldo” (Filipin Tavuklu Yulaf Lapası) hazırlarken başparmağını soğan kabuğu ile kesti. Olayı başlangıçta ciddiye almayan aşçı, durumunun kötüleşmesi üzerine ertesi gün hastaneye gitmeye karar verdi.
ENFEKSİYON BELİRTİLERİ GÖRÜLDÜ
Aşçı, sabah uyandığında kolunun hızla şiştiğini ve ağrı ile birlikte damarlarının kırmızı bir görünüm aldığını fark etti. Hastaneye başvurduğunda, doktorlar onun durumunun beklenenden daha ciddi olduğunu belirlediler. Başparmağında kalan soğan kabuğu parçaları çıkarıldı ve aşçıya flebit (damar iltihabı) ile selülit (bakteriyel cilt enfeksiyonu) tedavisi için antibiyotik verildi.
BEKLENMEDIK RİSKLER
Hikaye, Reddit’te paylaşıldı ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar, bu tür sıradan bir durumun ne kadar tehlikeli olabileceğine dikkat çekti. “Günlük yemek pişirmenin beklenmedik tehlikeleri. Tehlike her evin yakınında” cümlesi ile durumu yorumlayanlar oldu. Bir başka sosyal medya kullanıcısı, “Sadece soğan soymakla bile ölebileceğiniz gerçeğini düşünün.” diyerek endişelerini ifade etti. Aynı zamanda, “Genelde arpacık soğanıyla yemek yapıyorum. Bu çok korkutucu! Artık her soğanı kontrol etmem gerekecek.” şeklinde bir yanıt da geldi.