Silifke ilçesinde 6 bin 500 dekarda erik hasadı başladı. Baharın habercisi olan bu meyveler, kalitesine bağlı olarak kilosu 150 ile 450 lira arasında satılmakta. Paketlenen erikler, iç piyasada tüketimin yanı sıra Hollanda, Almanya, İngiltere, Dubai ve diğer Arap ülkelerine de ihraç ediliyor.
SİLİFKE’DE DON YÜZÜNDEN REKOLTESİ DÜŞEN ERİK HASADI BAŞLADI! KİLOSU 450 LİRADAN SATILIYOR
Yaklaşık 35 yıldır erik üretimi gerçekleştiren Zeynep Akay, bu yıl verimde yaşanan düşüşe dikkat çekti.
Akay, “10 dönümlük arazimizde her yıl ortalama 12 ton erik hasadı yapıyorduk. Ancak bu yıl, kış döneminin soğuk ve sert geçmesi nedeniyle yalnızca 2 ton ürün elde edebildik” şeklinde konuştu.
Akay, bu sezon işçi maliyetlerinin de göz önünde bulundurulmasıyla iş yapmanın oldukça zorlaştığını vurguladı.
‘TALEP VAR AMA YETERİNCE KARŞILAYAMIYORUZ’
Erik tüccarı Burhan Özgen, ihracat sürecinde karşılaştıkları zorluklara değindi.
Özgen, “Son birkaç yıldır erik ticareti yapıyorum, ancak bu yılki rekolte geçtiğimiz yılın sadece üçte biri kadar” ifadelerini kullandı.