1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlıklı Gıdalar Tehlikeli Mi? Uzmandan Uyarılar!

Sağlıklı Gıdalar Tehlikeli Mi? Uzmandan Uyarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 yıllık sağlık koçu Tracy Campoli, “sağlıklı” olarak tanıtılan bazı gıdaların aslında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Özellikle vegan et alternatiflerinin, gerçek et tadını taklit etmek amacıyla yüksek miktarda tuz içerdiğini ifade eden Campoli, bu durumun şişkinlikten, ciltteki kabarıklıklara kadar birçok olumsuz etkiye neden olabileceğini ön plana çıkarıyor. Ayrıca, yüksek tansiyon ve kalp krizi riski de bu tür gıdaların tüketimiyle artmakta.

TOHUM YAĞLARI: “NEFRET EDİLEN SEKİZLİ”

Campoli, kanola, ayçiçek ve kolza yağı gibi omega-6 zengini tohum yağlarının hücre yaşlanmasını hızlandırdığını kaydediyor. Bir zamanlar “kalp dostu” olarak tanıtılan bu yağlar, günümüzde bazı uzmanlar tarafından “Nefret Edilen Sekizli” olarak adlandırılıyor. Aşırı tüketimlerinin tip-2 diyabet, depresyon, migren ve obezite gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirildiği de dikkat çekiliyor.

TAM TAHILLI ÜRÜNLER VE GLÜTENSİZ ATIŞTIRMALIKLAR DA RİSKLİ

Campoli’nin önerdiği gıda listesinde tam tahıllı ekmekler, granolalar, glütensiz krakerler ve pirinç patlakları da yer alıyor. Bu ürünlerin içinde gizli şeker ve emülsifiye edici maddeler bulunduğunu belirten Campoli, bu durumun glikasyon yoluyla kolajen yıkımına ve cilt sarkmalarına neden olabileceğini dile getiriyor.

Tam tahıllı ve glütensiz yiyeceklerde bile risk var! 25 yıllık sağlık koçu: “Bu yiyeceklerden uzak duruyorum”  2

ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR KİLO VERMEYİ ZORLAŞTIRIYOR

Ultra işlenmiş gıdaların tüketimini azaltmanın kilo kaybını hızlandırabildiğine dair yeni bir bilimsel araştırma sonuçları dikkat çekici. Evde hazırlanan yemeklerle beslenen bireylerin, iki kat daha fazla kilo verdiği ve yemek yeme arzusunun azaldığı gözlemlendi. Bununla birlikte, ultra işlenmiş gıdaların kan basıncı, kolesterol ve karaciğer fonksiyonu üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığı yönünde bilgiler mevcut.

Tam tahıllı ve glütensiz yiyeceklerde bile risk var! 25 yıllık sağlık koçu: “Bu yiyeceklerden uzak duruyorum”  3

CAMPOLİ’NİN ÖNERİSİ: DOĞAL VE İŞLENMEMİŞ GIDALAR

Tracy Campoli, işlenmiş gıdalardan uzak durarak doğal ve evde hazırlanmış yiyecekleri tercih etmenin, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı destekleyeceğini vurguluyor.

Tam tahıllı ve glütensiz yiyeceklerde bile risk var! 25 yıllık sağlık koçu: “Bu yiyeceklerden uzak duruyorum”  4

Sağlıklı Gıdalar Tehlikeli Mi? Uzmandan Uyarılar!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks