1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Saç ve Cilt Sağlığı İçin Sardalya Mucizesi!

Saç ve Cilt Sağlığı İçin Sardalya Mucizesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin denizlerinde avlanan sardalya, yüksek protein içeriği ve yaşlanmaya karşı koruyucu özellikleri ile zengin kalsiyum ve D vitamini kaynakları arasında yer alıyor.

Uzmanlar, sardalyanın besleyici özelliklerine dikkat çekerken, bu lezzetli balığın saç, tırnak ve cilt sağlığı için doğal bir destek sunduğunu ifade ediyor.

SAÇ, TIRNAK VE CİLT İÇİN DOĞAL DESTEK

İspanyol eczacı Paula Martín Clares, “Kalsiyum zengini sardalya, saç dökülmesini azaltıyor, saç tellerinizi kalınlaştırıyor, tırnak kırılmalarını önlüyor ve cildinizin elastikiyetini artırıyor. Sardalya gibi yağlı balıklarda bulunan sağlıklı yağlar ve kalsiyum, saç ve cilt sağlığının korunmasında vazgeçilmezdir” diye belirtiyor.

TÜRKİYE’NİN LEZZET MİRASI: ÇANAKKALE SARDALYASI

Dünyanın dört bir yanındaki beslenme tutkunlarının beğenisini kazanan Çanakkale sardalyası, hem kalitesi hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı’nın serin sularında avlanan sardalya, asma yaprağında pişirilen geleneksel yöntemlerle bölgenin gastronomik mirası arasında yer alıyor.

Yaşlanmayı geciktiren lezzet: Sardalya! Kuzey Ege'nin lezzet mirası, cilt, saç ve tırnak sağlığına doğal destek... 2

“TÜM OMEGA-3 İHTİYACINIZI KARŞILAYABİLİR”

Amerikalı diyetisyen Lauren Manaker, “Doğru seçilmiş bir konserve sardalya, taze sardalyanın hem pratik hem de lezzetinden ödün vermeyen bir alternatifi. Özellikle zeytinyağlı olanlar, doymamış yağ asitlerini koruyarak sardalyanın besin değerini zirveye taşıyor. Konserve sardalyalar, günlük protein, D ve B12 vitaminleri, kalsiyum, demir hatta yumuşacık kemikleriyle neredeyse tüm omega-3 ihtiyacınızı karşılayabilir” diyor.

RUH HALİNİ DENGELEYİP ZİHİNSEL FONKSİYONLARI DESTEKLİYOR

Diğer bir Amerikalı diyetisyen Jenny Shea Rawn, zeytinyağlı sardalya konservelerinin, kalp dostu doymamış yağları almanın kolay bir yolu olduğuna vurguluyor.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) verilerine göre, sadece 85 gram sardalya 164 IU D vitamini içeriyor. Bu miktar, birçok ürüne kıyasla sardalyanın çok daha etkili bir D vitamini kaynağı olduğu anlamına geliyor. D vitamini, hem kemik sağlığını desteklemekte hem de beyin yaşlanmasını yavaşlatmada kritik bir rol oynamaktadır. Sardalyadaki B12 vitamini ve omega-3 yağ asitleri de ruh halini dengelemekte ve zihinsel fonksiyonları desteklemekte önemli bir etkiye sahip.

Yaşlanmayı geciktiren lezzet: Sardalya! Kuzey Ege'nin lezzet mirası, cilt, saç ve tırnak sağlığına doğal destek... 3

(İHA)

Saç ve Cilt Sağlığı İçin Sardalya Mucizesi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks