Sakcagözü Mahallesi’nde 15 bin dekar alanda üretilen soğanın hasadı devam ediyor. Kuraklık nedeniyle rekoltesinin düştüğü bu değerli sebze, tarlada 3 liradan alıcı bulurken, yol kenarındaki tezgahlarda 12 ile 15 lira arasında satışa sunuluyor.
KURAKLIK SOĞANI DA VURDU
Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, ilçede üretilen soğandan 30 ton rekolte elde ettiklerini belirterek, ”Sakcagözü Mahallemizde 15 bin dekar alanda ekimi yapılan ve kuraklık nedeniyle yaklaşık 30 bin ton rekolte elde edilen soğan ne yazık ki üreticisini üzdü. Kırmızı mor cinsi olan soğanın en büyük özelliği dayanıklı olmasıdır. Sofraların vazgeçilmesi olan soğan tarlada 3 liradan alıcı bulurken, tezgâhlarda 12 ile 15 lira arasında satışa sunulmaktadır” şeklinde konuştu.
TARLASINDA TOPLADIĞI SOĞANI YOL KENARINDA SATIYOR
Harun İbili, kendi tarlasında ürettiği soğanı yol kenarına kurduğu tezgahta satmaya başladı. Tarlada kilosuna 3 lira fiyat verilince satmadan yol kenarına tezgah açtığını aktaran İbili, ”Tarlada ilaç kullanmadan doğal olarak yetiştirdiğimiz soğanımızı hasadını yaptıktan sonra yol kenarında kurduğumuz tezgâhımızda torbalanmış şekilde satışa sunuyoruz. Kilosu 12 ile 15 TL arasında değişiyor. Tarlada düşük fiyat verilince tezgahta satmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.
(DHA)