Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 50 yıldır kara kovan balı üreten Ali Kutluer, artan talepler karşısında zorlanıyor.
Uludağ’ın eteklerinde, 70 farklı çiçekten toplanan polenler ile üretilen balların hasat dönemine girildi. Ali Kutluer (56), “50 yıldır yapıyoruz, babamdan kalma. Uludağ’ın eteklerindeyiz. Burada 70 çeşit çiçek var. Doğal kovan yapıyoruz, arının peteğini de kendisi yapıyor. Şeker hastaları da yiyebiliyor bu baldan” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bal hasadının sürdüğünü ifade eden Kutluer, “Şu anda hasadımız başladı, ballarımızı çıkarmaya başladık. Karakovan, poleni içinde ballarımız. Yoğun istek var balımıza. Mideye, öksürüğe yüzde yüz faydası var” dedi.
Bu yıl verimin oldukça iyi olduğunu belirten Kutluer, “Bu sene verim iyi olduğundan dolayı aşağı yukarı 300-350 kilo bal aldım. Seneye nasip olursa 100 kovana çıkartacağım, 1 ton bal bekliyorum” ifadelerini kullandı.