1. Haberler
  2. Gündem
  3. Edirne’de Bocuk Gecesi Coşkusu Yaşandı!

Edirne’de Bocuk Gecesi Coşkusu Yaşandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çamlık Beldesi’nde geleneksel “Bocuk Gecesi” bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlık Beldesi’nde geleneksel 'Bocuk Gecesi' bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve diğer illerden gelen yüzlerce vatandaş, Edirnelilerle birlikte kostümler giyerek, yüzlerini boyayıp çeşitli maskelerle eğlencenin tadını çıkardı.

fullscreen

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve diğer illerden gelen yüzlerce vatandaş, Edirnelilerle birlikte kostümler giyerek, yüzlerini boyayıp çeşitli maskelerle eğlencenin tadını çıkardı.

Balkan kökenli bu geleneği yaşatmaya çalışan vatandaşlar, birbirinden renkli ve ilginç görüntülere sahne oldu.

fullscreen

Balkan kökenli bu geleneği yaşatmaya çalışan vatandaşlar, birbirinden renkli ve ilginç görüntülere sahne oldu.

Bocuk Gecesi’nde, beyaz çarşaflar giyerek yüzlerini boyayan pek çok kişi, sokakları dolaşarak evlerin pencerelerine vurarak sakinleri korkuttu.

fullscreen

Bocuk Gecesi'nde, beyaz çarşaflar giyerek yüzlerini boyayan pek çok kişi, sokakları dolaşarak evlerin pencerelerine vurarak sakinleri korkuttu.

Bocuk Gecesi, kış mevsiminin en soğuk gecesi olarak biliniyor. Bu gecede suya atılan bir tahtanın sabah donmuş halde bulunması, o evin sakinlerinin yıl boyunca sağlıklı ve dayanıklı olacağına inanılıyor.

fullscreen

Bocuk Gecesi, kış mevsiminin en soğuk gecesi olarak biliniyor. Bu gecede suya atılan bir tahtanın sabah donmuş halde bulunması, o evin sakinlerinin yıl boyunca sağlıklı ve dayanıklı olacağına inanılıyor.

Gecede her evde kabak pişirilmesi ve buna ek olarak ince akıtma, kar suyunda haşlanmış mısır, armut, ayva, çekirdek, badem, kuzinede fırınlanmış yer fıstığı ve ceviz gibi yiyeceklerin hazırlanması gelenekler arasında yer alıyor.

fullscreen

Gecede her evde kabak pişirilmesi ve buna ek olarak ince akıtma, kar suyunda haşlanmış mısır, armut, ayva, çekirdek, badem, kuzinede fırınlanmış yer fıstığı ve ceviz gibi yiyeceklerin hazırlanması gelenekler arasında yer alıyor.

👇

fullscreen

👇

👇

fullscreen

👇

👇

fullscreen

👇

Edirne’de Bocuk Gecesi Coşkusu Yaşandı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks