1. Haberler
  2. Son Dakika Bursa Haberleri
  3. Bursa Gastronomi Festivali’nde Lezzet Şöleni

Bursa Gastronomi Festivali’nde Lezzet Şöleni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’, 3 gün boyunca on binlerce yemek tutkununun damaklarını şenlendirdi ve hafızalarında keyifli anılar bıraktı. Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, organizasyonda usta şeflerle birlikte mutfağa girerek, Çardak kebabı ve tahinli pide yaparak katılımcılara ikramda bulundu.

Bursa’nın zengin mutfak kültürü ve tescilli tatları, ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ teması ile düzenlenen 4. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde bir kez daha sahne aldı. Merinos Parkı’nda kentin gastronomi potansiyelinin sergilendiği festivalde, ziyaretçiler 3 gün boyunca Bursa’ya özgü çeşitli lezzetleri deneyimleme fırsatını buldu.

Bursa mutfağı uluslararası alanda tanıtıldı

Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen yerli ve yabancı şefler, Bursa’nın yerel ürünlerini modern bir yorumla yeniden yaratıp, farklı tabaklar hazırladılar. Moldova, KKTC, Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Belarus ve Tataristan’dan gelen ekipler, kendi lezzetlerini tanıtmanın yanı sıra Bursa mutfağını da yakından inceleme fırsatı buldu. Festivalde yer alan birçok gastronomi profesyoneli, deneyimlerini ve birikimlerini hem tezgah başında hem de etkinlikler boyunca lezzet tutkunlarıyla paylaştı.

Dev ekranda Bursaspor maçı heyecanı

Festival, yarışmalardan konserlere, dinletilerden eğitimlere ve panellere kadar 100’den fazla etkinliğe ev sahipliği yaptı. Festivalin son gününde tahinli pide, Gedelek turşusu ve cevizli lokum atölyeleri, ziyaretçilerin katılımıyla keyif dolu anlara sahne oldu. Alternatif sahnede Atay ve Nesrin, Bedevi ve Arkadaşları konserleri ile müzik dolu bir gün geçiren katılımcılar, Bursaspor – Isparta 32 maçı için dev ekranda heyecanı paylaştı.

Başkan Bozbey mutfağa girdi

Festival alanını ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, vatandaşlarla sohbet ederek stantlardaki yöresel ürünleri inceledi. Yarışma alanında Araz Aknam, Serap Doğru ve Emrah Taş’ın ‘Çardak Kebabı’ atölyesine katılan Başkan Bozbey, mutfak önlüğünü takarak etleri pişirdi ve hamur açtı. Şeflerin rehberliğinde börek hazırlayan Başkan Bozbey, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Sonrasında Lezzet Atölyesi’ne geçerek, Bursa’nın özel lezzetlerinden tahinli pide yaparak vatandaşlara ikram etti.

“Bursa’nın gastronomisini daha yukarıya taşıyacağız”

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılan herkese teşekkür eden Başkan Bozbey, “Şeflerimizden tam not alan festivalimiz, ülke sınırlarını aşarak dünyada yer edinen bir düzeye geldi. 3 gün boyunca yoğun bir ilgi vardı. Bursalılar da sahiplendi. Bursa bütünleşince, birleşince her yaptığı etkinliği Türkiye’yi aşıyor ve dünyada konuşuluyor. Önümüzdeki sene daha iyisini yapmak için festivalin hemen ardından harekete geçeceğiz. Yurtdışında bizlerin mutfağını tanımak isteyen daha fazla şefi davet edeceğiz. Yerli şeflerimizle birlikte çalışarak Bursa’nın gastronomisini daha yukarıya taşıyacağız. Bursa, gastronomi turizminden de pay alan kentlerden biri olacaktır. Önümüzdeki yıl gastronomi festivaline dünyanın çeşitli yerlerinden turist bekliyoruz. Birçok ülkede reklam çalışması yaparak duyuracağız. Gelen misafirler, oluşturacağımız gastronomi rotasıyla Bursa’nın ürünlerini tadabilecekler” ifadelerini kullandı.

Bursa Gastronomi Festivali’nde Lezzet Şöleni
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks