Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa 4. Uluslararası Gastronomi Festivali’nin öne çıkan lezzetlerini okuyucularıyla buluşturdu.
Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Festivalin tanıtım toplantısında konuklara, Şef Atakan Özen tarafından hazırlanan çeşitli tatlar ikram edildi. Gemlik zeytinleri, Mustafakemalpaşa kapyası, Karacabey soğanı, Batı Bursa bölgesine ait küp Mihaliç peyniri, Uludağ çileği, Kozluören karadutu, İznik zeytinyağı ve Bursa göç mutfağından dızmana çöreği ile oluşturulan özel bir Bursa tabağı sunuldu. Bununla birlikte, Hasanağa enginarı, Tirilye Kapanca Limanı, Karacabey Kurşunlu Boğaz kalamarı, Zeyniler Çalıkuşu Kadın Kooperatifi tarafından yapılan Zeyniler hinkali, 500 yıllık Büyükorhan Cuma Pazarından kavurma ve Bursa göç mutfağından Barbunya pilaki, süt helvası firigo ve Kemalpaşa tatlısı gibi lezzetler de konuklara ikram edildi.
500 yıl aradan sonra yeniden gündeme gelen Dağ yöresinin ünlü Cuma kavurması, lansman menüsünün ana yemeği olarak sunuldu. Bu durum, ova ve dağ ilçelerinin şehrin gastronomisine yaptığı katkının bir göstergesi oldu.
Eylül sonunda Merinospark’ta üç gün süresince yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak olan Bursa 4. Uluslararası Gastronomi Festivalini kesinlikle kaçırmamanızı öneriyoruz.
Şehrimizin zengin mutfak kültürünü bir kez daha deneyimleyecek ve bazı lezzetleri daha önce keşfetmediğinizi göreceksiniz. Özellikle Osmanlı saray mutfağına önemli katkılarda bulunan Muradiye çorbası gibi yemeklerin yanında, Bursa’nın diğer gastronomi zenginliklerini de keşfetmeyi unutmayın.
Festivali daha da büyüterek sürdüren Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine teşekkürlerimizi sunarız.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…