4. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, kentin simgesi olan İskender kebap ve cantık gibi birçok yöresel lezzeti ziyaretçilerin beğenisine sundu. Festivale dair dikkat çeken fiyatlar ise merak konusu oldu.
MELİSA ÖZTÜRER ÖZKAN
Bursa’nın prestijli etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, bu yıl 4. kez kapılarını açarak katılımcılarını ağırladı. Merinos Parkı’ndaki stantlarda, şehrin ikonik lezzetleri ve diğer yörelerin çeşitleri büyük ilgi topladı.
Bursalıların vazgeçilmezi olan İskender kebap, porsiyonu 495 TL ile listenin en yüksek fiyatlı seçeneği oldu. Şehrin özgü hamur işlerinden cantık ise 85 TL fiyatla dikkat çekti. Festivalde tercih edilen bir diğer lezzet olan tahinli pide, 60 TL’lik fiyatıyla yer aldı. Kent mutfağının öne çıkan tatlısı süt helvası 100 TL’den satışa sunulurken, özel sunumuyla hazırlanan bal kabağında süt helvası ise 180 TL’den alıcı buldu.
Festivalde, Bursa’ya özgü lezzetlerin yanı sıra ilgi çeken başka ürünler de stantlarda yer buluyor.
Gastronomi tutkunlarını bir araya getiren festival, katılımcılara hem yöresel tatların tadına bakma hem de farklı mutfak kültürlerini deneyimleme fırsatı veriyor.
Festivalde öne çıkan fiyatlar:
• İskender: 495 TL
• Cantık: 85 TL
• Tahinli pide: 60 TL
• Süt helvası: 100 TL
• Bal kabağında süt helvası: 180 TL
• İnegöl köfte: 250 TL
• Keşkek: 150 TL
• Tavuk suyu çorba: 50 TL
• Tavuk döner: 160 TL
• Pilav üstü tavuk: 150 TL
• Dürüm: 350 TL
• Balık ekmek: 150 TL
• Cevabi köfte: 250 TL
• Döner: 150 TL
• İncir (kasa): 200 TL
• Gedelek turşu suyu: 50 TL