Yayınlanma:
Ramazan sonrasında normal beslenme düzenine geçişte dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Sorumlusu Uzman Diyetisyen Gülşah Bulut, özellikle ağır yemeklerin sindirim sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Bayramda geleneksel şerbetli tatlılar yerine daha hafif alternatiflerin seçilmesinin önemine dikkat çekti.

18
Gülşah Bulut, bu dönemde şeker ve tansiyon hastalarının özellikle dikkatli olmaları gerektiğini belirtirken, büyük porsiyonlu ve yağlı yiyeceklerin sağlık açısından risk oluşturduğunu belirtti.

28
Ağır tatlılar yerine meyveli ve sütlü tatlıların tercih edilmesini tavsiye eden Bulut, “Yoğun şerbetli hamur tatlıları yerine daha sağlıklı tarifler tercih edilebilir. Rafine şekerin daha az kullanıldığı birçok tarif bulunmaktadır.” dedi.

38
Bayram ziyaretlerinde porsiyon kontrolünün önemini vurgulayan diyetisyen Bulut, “Misafirlere ikram edilen tatlılardan küçük porsiyonlar seçilmesi önerilir.” şeklinde açıklamada bulundu.

48
Bir dilim baklava yerine yarım porsiyon sütlü tatlı tercih etmenin daha mantıklı olabileceğini söyleyen Bulut, gün içerisinde birden fazla ziyaretten dolayı denge sağlanmasının önemine de değindi.

58
Şerbetli tatlılar yerine meyveli tatlıların tercihini öneren Bulut, Antalya’da sıkça tüketilen kabak tatlısının şerbetinin az tutulup ceviz ve tahin ile zenginleştirilebileceğini belirtti.

68
Ayva tatlısı ve diğer sütlü tatlıların şeker ve yağ oranlarının daha düşük olduğunu belirten Bulut, bu tür tatlıların bayram sofralarında tercih edilmesi gerektiğini savundu.

78
Diyetisyen Gülşah Bulut, bayramda sevdiklerine ikram yaparken ısrarcı olmamanın önemine dikkat çekerek, “Paylaşım ve birlikteliğin önemi büyük. Sağlıklı seçimlerle bayram keyif dolu geçirilebilir.” diye ekledi.

88