BUYSAD Yönetimi, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar’a gerçekleştirdiği ziyarette, sektörün yapısal sorunlarını ve denetim taleplerini gündeme getirdi. Ayrıca, gıda güvenliği ve personel eğitimleri konularında destek talep etti.
Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar’ı makamında ziyaret etti. Bu toplantıda, endüstriyel yemek üretimi ruhsatsız iş yapan işletmelerle mücadele, endüstriyel yemek sektöründeki sorunlar, gıda güvenliği ve kurumlar arası iş birliği gibi önemli konular ele alındı.
Ruhsatsız üretim yapan işletmelere karşı sıkı denetim talebi
Ziyaret sırasında konuşan BUYSAD Başkanı Şakir Özen, dernek olarak yıllardır endüstriyel yemek sektörünün gelişimi için gayret sarf ettiklerini belirtti. İnsan sağlığını doğrudan etkileyen bir sektörde faaliyet yürüttüklerini vurgulayan Özen, “Kayıt dışı, çalışma ruhsatını ‘endüstriyel yemek üretimi’ olarak almadan faaliyet gösteren işletmeler sadece haksız rekabete yol açmıyor, halk sağlığını da riske atıyor. Gıda güvenliği için kamusal denetimlerin daha sık ve etkin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada öncelikli olarak biz kurumsal firmaların denetlenmesini talep ediyor, ardından sektördeki diğer tüm üretim noktalarının da aynı titizlikle kontrol edilmesini bekliyoruz. Kurumsal işletmeler olarak kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmaya ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.
Başkan Özen, BUYSAD olarak sektörün tarım politikaları ile daha uyumlu bir hale gelmesi gerektiğini vurguladı. “Gıda güvenliğini önceleyen üretim anlayışının teşvik edilmesi ve sektördeki standartların yükseltilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, BUYSAD’ın dinamik yapısını ve sektörün kent ekonomisindeki rolünü takdir ettiklerini belirtti. Acar, “Gıda güvenliği ve sağlıklı üretim için kamu ve özel sektörün iş birliği kritik öneme sahip. BUYSAD gibi sektörel temsilcilerle yürütülecek ortak çalışmalarla hem tüketici sağlığı korunur hem de sektördeki kalite artar” dedi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Acar, gıda denetimlerinin aralıksız şekilde sürdüğünü hatırlatarak, kontrol mekanizmalarının daha da güçlendirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, “BTSO Mutfak Akademi ve BUYSAD iş birliğiyle, endüstriyel yemek sektöründe üretim süreçlerinde görev alan profesyonellere yönelik mesleki eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yürüteceklerini” de sözlerine ekledi.