1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Influenza Vakalarında Artış: Hava Değişiklikleri Etkili!

Influenza Vakalarında Artış: Hava Değişiklikleri Etkili!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşin Kılınç Toker, bu yıl influenza virüsü vakalarında meydana gelen artışla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

“ANI HAVA DEĞİŞİKLİKLERİ ETKİLİYOR”

Toker, ani hava değişimlerinin influenza vakalarının artışında belirleyici bir etkisi olduğunu vurguladı. Bu yıl, influenza vakalarının beklenenden fazla görüldüğünü kaydeden uzman, “Korona virüs pandemisi sürecinde üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili vaka sayıları azalmıştı. Ancak bu yıl ocak ayı itibarıyla vakalarda ciddi bir artış yaşandı. Özellikle uzun süreli semptomlar gösteren, öksürük, kırgınlık ve kas ağrısı gibi belirtilerle seyreden influenza kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonları yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. İnfluenzanın karakteristiği, semptomların uzun süre devam etmesi ve antibiyotik gerektirmemesi olmasına rağmen bireylerin 2-3 hafta boyunca rahatsızlık yaşamalarıyla seyrediyor. Mart ve nisan aylarındaki hava sıcaklıklarındaki dalgalanma, kişilerin koruyucu önlemler almasını zorlaştırdı. Özellikle Ramazan Bayramı tatili ve nisan ayının girmesiyle birlikte bazı günler çok soğuk, bazı günler ise oldukça sıcak havalar, insanları savunmasız bıraktı” şeklinde belirtti.

1427007

İNFLUENZA TEDAVİSİNDE NELER YAPILMALIDIR?

Influenza tedavisine ilişkin bilgiler paylaşan Toker, “Influenzaya yakalanan bireylerde genellikle 3-5 gün süren yüksek ateş, yaygın kas ağrısı, göğüs ağrısı ve öksürük gibi belirtiler görülmektedir. İyileşme dönemine geçişte ise geniz akıntısı, baş ağrısı ve geçmeyen kuru öksürük gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu süreçte, bireyler 2-3 hafta boyunca rahatsız edici semptomlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Viral bir enfeksiyon olduğu için antibakteriyel tedavi veya antibiyotik öneremiyoruz. Antiviral tedavi, belirtilerin başlangıcındaki ilk 3 gün içinde devreye girebilir; bu süre geçildiyse, antiviral tedaviye gerek kalmamaktadır. Bol sıvı alımı, dinlenme ve sıcak-soğuk değişimlerinden korunmanın yanı sıra, istirahat da önemlidir. Uzayan semptomlar için semptomatik tedavilerden faydalanmak mümkündür. Burada en etkili yöntem, dinlenmenin ve sıvı tüketiminin düzenli şekilde yapılmasıdır” diye ekledi.

4443709

(İHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Influenza Vakalarında Artış: Hava Değişiklikleri Etkili!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

eBursa.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Enable Notifications OK No thanks